Obrali sme poslednú úrodu z nášho fóliovníka. Uhorky aj paprika mali skvelú chuť a pevnosť. Keďže ich bolo veľa a nespotrebovali by sme ich čerstvé, rozhodla som sa z nich urobiť pickles. Je to úžasná príprava zeleniny, ktorá ju premení na veľký zdroj probiotík, minerálnych látok a vitamínov. Jednoduchá príprava vás zdrží iba pár minút a za pár dní si ju môžete pridávať ku každému jedlu a zlepší vám trávenie a samotnú stravitelnosť konktrétneho jedla. Pickles sa dá robiť z rôznych druhov zeleniny.

Veľkosť pohára si vyberte podľa množstva zeleniny. Uvarte si slanú vodu a nechajte ju vychladnúť.

Uhorky

Paprika-červená aj zelená

Biela redkvička-vodnica

Cibuľa

Guličkové korenie rôzneho druhu- celé korenie, nové korenie, borievky, horčičné semienko

Voda+ him. soľ

uhorkove-piskles1

Zeleninu nakrájajte podľa požadovanej veľkosti. Navrstvite do pohára. Medzi vtrstvy dajte guličkové korenie. Zalejte slanou vodou tak, aby bolo všetko pod hladinou vody. Pohár uzavrite a nechajte pri izbovej teplote pár dní. Tak po 5-6 dňoch ochutnajte. Ak vám už kyslosť vyhovuje, uschovajte do chladničky, kde sa proces zastaví. Ak nie, ešte pár dní nechajte kvasiť.

Vždy z pohára odoberajte zeleninu čistou lyžicou a nezabudnite kontrolovať, aby všetko opäť ostalo pod hladinou vody.

Napíšte mi vaše skúsenosti 🙂

uhorkove-pickles3

 

[medailon]