Obrali sme poslednú úrodu z nášho fóliovníka. Uhorky aj paprika mali skvelú chuť a pevnosť. Keďže ich bolo veľa a nespotrebovali by sme ich čerstvé, rozhodla som sa z nich urobiť pickles. Je to úžasná príprava zeleniny, ktorá ju premení na veľký zdroj probiotík, minerálnych látok a vitamínov. Jednoduchá príprava vás zdrží iba pár minút a za pár dní si ju môžete pridávať ku každému jedlu a zlepší vám trávenie a samotnú stravitelnosť konktrétneho jedla. Pickles sa dá robiť z rôznych druhov zeleniny.
Veľkosť pohára si vyberte podľa množstva zeleniny. Uvarte si slanú vodu a nechajte ju vychladnúť.
Uhorky
Paprika-červená aj zelená
Biela redkvička-vodnica
Cibuľa
Guličkové korenie rôzneho druhu- celé korenie, nové korenie, borievky, horčičné semienko
Voda+ him. soľ
Zeleninu nakrájajte podľa požadovanej veľkosti. Navrstvite do pohára. Medzi vtrstvy dajte guličkové korenie. Zalejte slanou vodou tak, aby bolo všetko pod hladinou vody. Pohár uzavrite a nechajte pri izbovej teplote pár dní. Tak po 5-6 dňoch ochutnajte. Ak vám už kyslosť vyhovuje, uschovajte do chladničky, kde sa proces zastaví. Ak nie, ešte pár dní nechajte kvasiť.
Vždy z pohára odoberajte zeleninu čistou lyžicou a nezabudnite kontrolovať, aby všetko opäť ostalo pod hladinou vody.
Napíšte mi vaše skúsenosti 🙂
Na aké suroviny nedám dopustiť?
Skutočne zdravé a čisté potraviny sú základom každého jedla. Pri výbere dbám najmä na čerstvosť surovín a osvedčených dodávateľov.

Chcete sa naučiť žiť zdravo?
Profesionálni lektori pripravení odovzdať vám svoje know-how.
Zobraziť kurzy