Ešte som len prišla z práce do Školy dlhovekosti a naša Hanka ma privítala: Mami ja som hladná. Tak mi nič iné neostalo a musela som rýchlo niečo vymyslieť. Tetno vegánsky recept vám naozaj zaberie len pár minút. Len si musíte popredu namočiť quinou.

Je plný bielkovín, minerálov, a vitamínov. Nezaťaží vám žalúdok a dodá energiu.

200g quinoi

2 cibule

1/2 bielej kapusty

4 mrkvy

20g sušených húb

50g čerstvých húb

him. soľ

hubové korenie( pomixované sušené huby)

mletá rasca

sézamový olej

voda

Quinou si namočíme na 12 hod a potom premyjeme. Sušené huby si zalejeme horúcou vodou. Na malom množstve sézamového oleja si opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. Postupne pridáme nakrájanú   mrkvu, čerstvé huby, kapustu, soľ, sušené huby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Ochutíme rascou a hubovým korením, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme asi 15 min.

quinoa-s-kapustou-2

Ako príloha je výborná nakladaná zelenina. Ja mám momentálne v chladničke nakladaný daikon.

 

Hanka , Grétka aj Tibor chválili. Skúste navariť aj u vás doma.

[medailon]