Ešte som len prišla z práce do Školy dlhovekosti a naša Hanka ma privítala: Mami ja som hladná. Tak mi nič iné neostalo a musela som rýchlo niečo vymyslieť. Tetno vegánsky recept vám naozaj zaberie len pár minút. Len si musíte popredu namočiť quinou.
Je plný bielkovín, minerálov, a vitamínov. Nezaťaží vám žalúdok a dodá energiu.
200g quinoi
2 cibule
1/2 bielej kapusty
4 mrkvy
20g sušených húb
50g čerstvých húb
him. soľ
hubové korenie( pomixované sušené huby)
mletá rasca
sézamový olej
voda
Quinou si namočíme na 12 hod a potom premyjeme. Sušené huby si zalejeme horúcou vodou. Na malom množstve sézamového oleja si opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. Postupne pridáme nakrájanú mrkvu, čerstvé huby, kapustu, soľ, sušené huby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Ochutíme rascou a hubovým korením, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme asi 15 min.
Ako príloha je výborná nakladaná zelenina. Ja mám momentálne v chladničke nakladaný daikon.
Hanka , Grétka aj Tibor chválili. Skúste navariť aj u vás doma.