300g šálky pohánky namočiť ……kúpiť v eshope
200g šálky zlatého ľanu pomleteho kúpiť v eshope
100g slnečnicových semienok (namočené a vysušené)
100g tekvicových semienok (namočené a vysušené) kúpiť v eshope
mletá rasca klasik
čierna rasca (černucha)..
himalájska soľ kúpiť v eshope
Pohánku namočíme na 12 hodín. Potom prepláchneme a zmixujeme so soľou a rascou klasik.
Potom primiešame pomleté ľanové semienka do konzistencie hustého cesta, tak aby sa s ním dalo pracovať v rukách .
Slnečnicové a tekvicové semienka primiešame celé, plus čierny kmín(černucha)
Vypracujeme tuhé cesto a vytvarujeme šúlok, nakrájame a dáme sušiť na 42 st. asi 4 hod……pozor nepresušiť, lebo ním budete rozbíjať hlavy, alebo lámať zuby. Môžete sušiť aj celý vytvarovaný chlebík,len to bude trvať dlhšie. Z vonku bude kôrka a vo vnutri mäkký.
Dobrú chuť