Chuť tohto jemne ostro kyslého rizota ma dostala hneď keď som ho jedla prvý krát . Zeleninka marinovaním zmäkne a rizoto na prvý pohľad vyzerá ako varené a pri tom sú v ňom zachované všetky vitamíny aj enzýmy.
100g divokej ryže kúpiť v eshope
1 brokolica
1 červená paprika
200g hrášku
? šálky jablčného octu BRAGG, kúpite kúpiť v eshope
? šálky olivového oleja kúpiť v eshope
1 strúčik cesnaku
Himalájska soľ kúpiť v eshope
Ryžu premyjeme a namočíme do 1l osolenej vody a dáme do sušičky na 42 st na 24 hodín rozkvitnúť. Potom jemne premyjeme.
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie ružičky. Zarobíme marinádu z oleja, octu a trošku soli a cesnaku a marinujeme v nej ružičky brokolice. Asi po 5 hodinách pridáme do marinády červenú papriku a hrášok a marinujeme ešte asi 5 hodín.Na posledných 5 hodín dajte do sušičky.
Keď máme už rozkvitnutú ryžu, jemne premyjeme a zmiešame so zeleninou spolu aj s marinádou.
Podávame teplé.
Dobrú chuť
Andrea