Chuť tohto jemne ostro kyslého rizota ma dostala hneď keď som ho jedla prvý krát . Zeleninka marinovaním zmäkne a rizoto na prvý pohľad vyzerá ako varené a pri tom sú v ňom zachované všetky vitamíny aj enzýmy.

 

100g divokej ryže kúpiť v eshope

1 brokolica

1 červená paprika

200g hrášku

? šálky jablčného octu  BRAGG, kúpite kúpiť v eshope

? šálky olivového oleja kúpiť v eshope

1 strúčik cesnaku

Himalájska soľ kúpiť v eshope

Ryžu premyjeme a namočíme do 1l  osolenej vody a dáme do sušičky na 42 st na 24 hodín rozkvitnúť. Potom jemne premyjeme.

Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie ružičky. Zarobíme marinádu z oleja, octu a trošku soli  a cesnaku a marinujeme v nej ružičky brokolice. Asi po 5 hodinách pridáme do marinády červenú papriku a hrášok a marinujeme ešte asi 5 hodín.Na posledných 5 hodín dajte do sušičky.

Keď máme už rozkvitnutú ryžu, jemne premyjeme a zmiešame so zeleninou spolu aj s marinádou.

Podávame teplé.

Dobrú chuť

Andrea