Sviečkovú som vždy mala veľmi rada. Hlavne keď ju robila moja mama. Dokonca sa z nej stalo tradičné jedlo jeden krát za rok na jej narodeniny J  Problém nastal keď sme prešli na vegánsku a potom živú stravu. Sviečková sa zrazu prestala robiť.  A myslela som si, že navždy J  Ale až do dňa kým som neuvarila vegánsku sviečkovú, ktorú som doniesla mojej mame…….nechcela veriť, že je to bez mäsa a zápražky . Ale to mi ešte nestačilo a tak som vymyslela túto, naozaj veľmi chutnú raw verziu.  A k tomu „celozrnná knedľa s marinovavým portobellom.

Verím, že bude chutiť aj vám.

 

400g maslovej tekvice

170g  mrvky

50g petržlenu

70g koreň zeleru

1,5 ML himálskej soli kúpiť v eshope

1 PL agáve ( ak je sladká tekvica, nie je treba soliť) kúpiť v eshope

1 ML sušeného tymianu

400 ml mandľového mlieka kúpiť v eshope

2 PL  citrónovej šťavy

 

Váha surovín je už už v očistenom stave.

Tekvicu, mrkvu, petržlen, zeler očistíme, nakrájame a zmixujeme so všetkými surovinami. Mlieko pridávajte postupne, aby ste nepridali naraz veľa a sviečková bude riedka , do požadovanej konzistencie.

CELOZRNNÁ KNEDĽA

200g  pohánky kúpiť v eshope

120g  mrkvy

1 strúčik cesnaku

? ML  mletej rasce

200g tmavých ľanových semienok kúpiť v eshope

MARINOVANÝ ŠAMPIŇÓN

8 ks veľkých šampiňónov portobello

1 dcl  olivového oleja kúpiť v eshope

1 dcl  tamari, alebo inej fermentovanej sójovej omáčky kúpiť v eshope

raw knedlaŠampiňóny očistíme, odrežeme nožičky a marinujeme v zmesi tamari a olivového oleja niekoľko hodín na teplom mieste. Ja ich dávam zakryté  do sušičky.

Omáčku nakoniec prihrejeme s teplomerom do 42 st , knedľu zohrejeme v sušičke ako aj šampiňóny a podávame na teplom tanieri.

Dobrú chuť

Andrea