Majonézové šaláty sme jedli asi všetci J  A mnohí z nás sa ich vzdávajú kvôli ich vysokej kalorickej hodnote. Tento šalát vás presvedčí, že sa ničoho vzdávať nemusíte a skvele a zdravo si pochutíte.

 

400g čerstvej, alebo mrazenej kukurice (bez tepelnej úpravy)

500g šampiňónov

1 červená cibuľa

1 červená paprika

1 mladá cuketa

1 šálka petržlenovej vňate

1 dcl tamari kúpiť v eshope

1,5 dcl olivového oleja kúpiť v eshope

200g kešu kúpiť v eshope

1,5 ML čiernej himalájskej soli kúpiť v eshope

Voda

Nakrájame šampiňóny a cibuľu na požadované kúsky a zalejeme marinádou z tamari a olivového oleja. Necháme marinovať niekoľko hodín na teplom mieste. Ja ich dávam do sušičky. Pred použitím nechajte odkvapkať.

Kukuricu necháme rozmraziť.

Z kešu si urobíme majonézu. Kešu orechy namočíme na 12 hod. Potom premyjeme a zmixujeme s vodou a čiernou himalájskou soľou na konzistenciu majonézy.Čierna himalájska soľ má vajíčkovú vôňu a chuť, preto dodáva majonéze nerozoznateľnú chuť.

Cuketu a papriku nakrájame na drobné kocky a všetko spolu premiešame. V prípade potreby dochutiť podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť.

Andrea