Majonézové šaláty sme jedli asi všetci J A mnohí z nás sa ich vzdávajú kvôli ich vysokej kalorickej hodnote. Tento šalát vás presvedčí, že sa ničoho vzdávať nemusíte a skvele a zdravo si pochutíte.
400g čerstvej, alebo mrazenej kukurice (bez tepelnej úpravy)
500g šampiňónov
1 červená cibuľa
1 červená paprika
1 mladá cuketa
1 šálka petržlenovej vňate
1 dcl tamari kúpiť v eshope
1,5 dcl olivového oleja kúpiť v eshope
200g kešu kúpiť v eshope
1,5 ML čiernej himalájskej soli kúpiť v eshope
Voda
Nakrájame šampiňóny a cibuľu na požadované kúsky a zalejeme marinádou z tamari a olivového oleja. Necháme marinovať niekoľko hodín na teplom mieste. Ja ich dávam do sušičky. Pred použitím nechajte odkvapkať.
Kukuricu necháme rozmraziť.
Z kešu si urobíme majonézu. Kešu orechy namočíme na 12 hod. Potom premyjeme a zmixujeme s vodou a čiernou himalájskou soľou na konzistenciu majonézy.Čierna himalájska soľ má vajíčkovú vôňu a chuť, preto dodáva majonéze nerozoznateľnú chuť.
Cuketu a papriku nakrájame na drobné kocky a všetko spolu premiešame. V prípade potreby dochutiť podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť.
Andrea