Veľmi chutný dezert s dodržaním kombinácií . Na prvý pohľad vyzerá zložito, ale nebojte sa stačí iba trošku zručnosti a kúzlo bude na svete.
Rozpočet na veľký plech.( Veľkosť plátov sušičky)
500g mäkkých ďatlí kúpiť v eshope
500g vlašských orechov kúpiť v eshope
100g mandľovej drte z mandľového mlieka
6 plátov ovocných koží (Ja som použila jablkové s banánom a škoricou- recept najdete tu.
400g kešu orechov kúpiť v eshope
3 vanilkové lusky kúpiť v eshope
4-5 PL agáve kúpiť v eshope
3 PL citrónovej šťavy
0,4-0,5l mandľového mlieka kúpiť v eshope
110g kakaového masla kúpiť v eshope
Čokoládová poleva
Vlašské orechy spolu s ďatlami a mandľovou drťou spracujeme v robote s nožmi v tvare S do hustejšieho cesta. Cesto navrstvíme na podložku vo veľkosti pripravených ovocných koží. Dáme stuhnúť.
Krém si urobíme v mixéri. Namočené kešu orechy na 12 hod, mandľové mlieko, citrónovú šťavu, agáve a zmixujeme do hladka na krém. Podľa potreby dochutiť. Pridáme kakaové maslo a ešte zmixujeme. Po vymixovaní preložíme do misy a pridáme ešte vnútro vanilkového lusku. Vytvoria sa nám drobné bodky vanilky v kréme. Krém dáme na chladné miesto a pravidelne premiešavame. Keď už je krém trochu stuhnutý, ale pri tom dobre rozotierateľný navrstvíme striedavo na korpus vanilkový krém a kože. Posledná vrstva je koža. Necháme do druhého dňa stuhnúť a vrch pokryjeme čokoládovou polevou. Recept na polevu najdete tu.
Krájame dobre stuhnuté a požadované tvary.
Dobrú chuť.
Andrea
Na aké suroviny nedám dopustiť?
Skutočne zdravé a čisté potraviny sú základom každého jedla. Pri výbere dbám najmä na čerstvosť surovín a osvedčených dodávateľov.

Chcete sa naučiť žiť zdravo?
Profesionálni lektori pripravení odovzdať vám svoje know-how.
Zobraziť kurzy