Máte radi hurmikaki?
Táto torta je úplne bez prisladenia a môže byť aj bez orieškov. Je vláčna a akoby v nej bolo želé. Tak poďme na to, nebojte sa, zvládne to aj úplný začiatočník 🙂 Rozpísala som to podrobne a aj nafotila.
Forma priemer 24cm, rozkrájaná na 16ks
Korpus:
100g slnečnicových semienok
50g para orechov
50g vlašských orechov
100g mandlovej drte (zbytok z výroby mandlového mlieka)
100g datlovej pasty
Ak chcete mať tortu úplne bez orieškov tak vymeňte para a vlašské orechy za tekvicové semienka a miesto mandlovej drte dajte viac ďatlovej pasty.
Samozrejme najlepšia varianta použitia orechov je najskôr ich namočiť, usušiť a tak použiť. Zbavíte ich inhibítorov ako kys. fytová.
Suché ingrediencie dajte do FP posekajte na jemno a postupne pridajte ďatlovú pastu a mandlovú drť a vypracujte cesto. Natlačte ho na dno formy a pekne uhlaďte.
Na korpus poukladajte rozrezané kiwi.
Plnka:
5 zrelých mäkkých hurmikaki
3/4 šálky kokosového oleja
Najskôr si rozmixujte kaki. Keď ho budete krájať, prekrajujte ho postupne priečne. V niektorých býva kôstka pokazili by ste si krém.
Po rozmixovaní do hladka pri vysokých otáčkach postune prilievajte kokosový olej a poriadne zapracujete do krému a potom navrstvite na korpus s kiwi. Zahlaďte a dajte stuhnúť do chladničky. Keď už bude povrch trochu stuhnutý, zasypte napr. acai , alebo zelenou pšenicou, alebo matcha čajom….ja som použila maquibery.
Nemáte dobré skúsenosti s kokosovým olejom? Aj ja som mala, až do doby kým som nevyskúšala slovenského výrobcu Cannalife . Je vždy čerstvý, jemne nasladlý, nikdy žiadna pachuť. Od kedy som ho spoznala začala som robiť dezerty aj s kokosovým olejom. Dovtedy som preferovala kakaové maslo.
Môžete kúpiť TU .