Milujeme pečené maslové tekvice.
Na večeru pre 4 osoby budete potrebovať:
1 veľkú maslovú tekvicu
3 PL sezamový olej
červená cibuľa,
bio šampiňóny
vegan parmezán syr
himalájska soľ
na raw tatarku:
1čl citrónovej šťavy
červená cibuľa
kvasené uhorky
Ako prvé mám pripravené namočené kešu orechy. Ideálne 4 až 6 hodín predom. Ja som ich mal teraz iba tri, ale tatarka bola OK 🙂
Očistíme si maslovú tekvicu a nakrájame ju na také štvrť päste. Uložíme na plech. červenú cibuľu nakrájame na polmesiačiky a rosypeme po plechu. Podlejeme sezamovým olejom a premiešame. Normálne s rukami to ide najlepšie 🙂 Ja som tam pridal aj zopár bio zemiačikov.
Dáme do vyhriatej rúry na 180C. Medzitým si očistíme šampiňóny , pokrájame na štvrťky. Dáme do hlbšej misky a podlejeme s tamari. Dôkladne premiešame, nech sa dostane tamari všade. Necháme marinovať.
Kešu prepláchneme v čistej vode a vložíme do mixera. Pridáme čiernu himalájsku soľ, citrónovú šťavu a pomaly prilievame vodu. Sledujeme vašu očakávanú konzistenciu. Následne vylejeme z mixera do misky a pridáme nadrobúnko nasekanú červenú cibuľu a kvasené uhorky. A mňam tatarka jak lusk 🙂
Keď je tekvica už tak z polovice upečená, pridáme marinované šampiňóny. POZOR! iba šampiňóny, nie aj s tým tamari, čo vám ostalo v miske!
Pečieme do mäkka . Na záver pridáme vegan parmezán a ešte na chvíľu zapečieme.
No a hotovo! Bašta úžasná.
Prajem dobrú chuť!