Milujeme pečené maslové tekvice.

Na večeru pre 4 osoby budete potrebovať:

1 veľkú maslovú tekvicu

3 PL sezamový olej

červená cibuľa,

bio šampiňóny

vegan parmezán syr

tamari

himalájska soľ

na raw tatarku:

200g bio kešu

1čl citrónovej šťavy

červená cibuľa

čierna himalájska soľ

kvasené uhorky

Ako prvé mám pripravené namočené kešu orechy. Ideálne 4 až 6 hodín predom. Ja som ich mal teraz iba tri, ale tatarka bola OK 🙂

Očistíme si maslovú tekvicu a nakrájame ju na také štvrť päste. Uložíme na plech. červenú cibuľu nakrájame na polmesiačiky a rosypeme po plechu. Podlejeme sezamovým olejom a premiešame. Normálne s rukami to ide najlepšie 🙂 Ja som tam pridal aj zopár bio zemiačikov.

Dáme do vyhriatej rúry na 180C. Medzitým si očistíme šampiňóny , pokrájame na štvrťky. Dáme do hlbšej misky a podlejeme s tamari. Dôkladne premiešame, nech sa dostane tamari všade. Necháme marinovať.

Kešu prepláchneme v čistej vode a vložíme do mixera. Pridáme čiernu himalájsku soľ, citrónovú šťavu a pomaly prilievame vodu. Sledujeme vašu očakávanú konzistenciu. Následne vylejeme z mixera do misky a pridáme nadrobúnko nasekanú červenú cibuľu a kvasené uhorky. A mňam tatarka jak lusk 🙂

Keď je tekvica už tak z polovice upečená, pridáme marinované šampiňóny. POZOR! iba šampiňóny, nie aj s tým tamari, čo vám ostalo v miske!

[medailon]

Pečieme do mäkka . Na záver pridáme vegan parmezán a ešte na chvíľu zapečieme.

No a hotovo! Bašta úžasná.

Prajem dobrú chuť!

pecena-tekvica