Na tento recept použijete také druhy orieškov a také množstvo, koľko chcete mlsať, alebo podľa toho akú veľkú návštevu čakáte.
Ja som použila:
pohánku kúpiť v eshope
vlašské orechy kúpiť v eshope
kešu orechy kúpiť v eshope
para orechy kúpiť v eshope
a mandle kúpiť v eshope
Aby sme ich zaktivovali a boli lepšie strávitelné, namočíme ich na 12 hod do vody, ktorú osolíme. Po 12tich hodinách premyjeme, zmiešame s pestom a dáme sušiť na 42st do sušičky. Oriešky poriadne vysušte, aby sa vám nepokazili. ( Z dôvodu ,že sú obalené v oleji, nikdy nebudú úplne suché, len musí byť odparená voda) Potom majú aj dlhú trvanlivosť.
Pesto si pripravíme z bazalky, olivového oleja, cesnaku a soli.
Aby oriešky mali dobrú chuť , pesta dáme toľko aby boli obalené všetky oriešky.