Foodblogerka, výživová poradkyňa a športová dietologička, milovníčka jedla. Svojou prácou sa snažím ľuďom dokázať, že kvalita v strave je nad kvantitu a že zdravé je aj chutné. Srdcovkou je kvások a kváskovanie. Chcem zaniesť kvások do každej rodiny, aby to bolo tak, ako kedysi. Pretože kváskovať sa oplatí:)
Počas dospievania som vplyvom zlého životného štýlu plného stresu a nekvalitnej stravy pozostávajúcej zo samých diét začala mať veľké problémy s trávením. Lekári vtedy neodhalili podstatu problému. Sama som si vypozorovala, že ak nejem mäso, je mi oveľa lepšie. Stala som sa vegetariánom.
Vtedy sa mi otvoril nový priestor poznávania stravy a napadali mi myšlienky, ako dokáže strava ovplyvniť naše zdravie a vitalitu.
Zamilovala som sa do študovania podstaty prínosu jednotlivých potravín. Stal sa zo mňa výživový poradca a športový dietológ, aby som pochopila svoje trávenie.
Kváskovanie som dobre poznala, no žila som v predsudkoch, ako prídem o posledný voľný čas a stanem sa otrokom cesta.
Opak sa stal pravdou. Oslobodená od pekární, spolu s troma deťmi, pri práci a domácnosti pečiem a varím s kváskom. Žiadna otročina sa nekoná:)
Kváskovanie sa pre mňa stalo obrovskou vášňou.
Po dopyte ľudí o rady, tipy a triky v kváskovaní som založila web www.chutodnaty.eu s nielen kváskovými receptami. Neskôr som začala robiť kurzy kváskovania a všetka láska ku kvásku sa premietla i do knihy Kváskovanie- Recepty z kvásku.
Na kurze v Škole dlhovekosti Vás chcem „nakaziť“ zápalom pre kvások a kváskové pečenie.
Zdravie našej rodiny máme v rukách len my. Želám Vám, aby to zdravie bolo pevné a ničím neohrozované.
Naty