Ing. Daniela Rau

Som koučka a bloggerka osobného rozvoja a zdravého životného štýlu. Napísala a vydala som 3 knihy: rodovú knihu "Kronika života", kuchársku knihu "Zdravé desiate nielen pre deti" a kuchársku knihu "Kváskovanie-Recepty z kvásku". Okrem osobného rozvoja, písania článkov, koučingu a prednášania sa venujem aj podnikaniu na internete.
Zdravá strava, zdravý životný štýl, Feng Shui, osobnostný rozvoj, knihy a internet ... to sú témy môjho profesionálneho života. Keď som chodila na strednú a vysokú školu a následne pracovala vo viacerých firmách, ani som netušila, ako sa tieto zdanlivo rôzne témy u mňa raz všetky spoja v jeden celok. Toto sa čoraz viac u mňa deje a ja ďakujem svojmu životu, že mi doprial takúto rôznorodosť. V posledných rokoch sa všetko pekne u mňa spája a zapadá do seba ako puzzle veľkého obrazu. Áno, je možno ťažké výsledný obraz poskladať a je potrebná aj určitá práca a námaha, ale výsledok stojí to za to. Robím to, čo milujem a milujem to, čo robím. Aj vďaka tomu ste možno boli na mojich prednáškach a kurzoch, či čítali moje články alebo knihy. Absolvované gymnázium so zameraním na počítače mi teraz umožňuje mať pozitívny vzťah k online podnikaniu na internete, predávaniu cez eshopy a písaniu elektronických kníh. Naučilo mať brať počítače za prirodzenú súčasť života. I preto už 8 rokov máme svoju vlastnú firmu, v ktorej sa venujeme oblasti internetu a online podnikaniu. Môj životný príbeh ma následne zaviedol od počítačov ku zdravej výžive a celkovo k zdravému životnému štýlu: vyštudovala som potravinársky odbor na vysokej škole Chemickotechnologickej STU. Počas štúdia som sa naučila vnímať, aký je rozdiel v jednotlivých potravinách a takisto, čo sa s potravou deje v našom tele. Vtedy som pochopila, že každé jedlo, ktoré si vložíme do úst, môže byť pre naše telo priateľom, ale i nepriateľom. Stravou sa môžeme ničiť, ale aj liečiť. Po ukončení vysokej školy som začala nadobudnuté vedomosti o potravinách a ich účinku na ľudské telo postupne aplikovať aj vo svojom živote. Prechod na zdravú stravu nenastal zo dňa na deň. Bola to cesta postupná, šla som krok za krokom. A viem, že ešte stále neskončila. Ešte stále objavujem nové vynikajúce potraviny, ktoré sú veľmi zdravé, ale pritom tak málo známe. Aj preto som na mojom blogu www.danielarau.sk, ktorý je o zdravom životom štýle a  osobnom rozvoji, založila kategóriu Zdravie a strava. Prinášam v nej čitateľom vlastné skúsenosti so zdravými a zaujímavými potravinami a aj recepty, ktoré z nich pripravujem. Tak vznikla aj moja vášeň ku kvásku a kváskovaniu. Najprv to bola zvedavosť, čo to vlastne kvások je, potom som si naštudovala, aké má kvások pozitívne vlastnosti a dopad na naše zdravie a nakoniec to bola pre mňa výzva: piecť pre našu rodinu domáci kváskový chlieb. Nakoľko akékoľvek informácie o kvásku a správnom postupe pri práci s ním som si ťažko vyhľadávala, už vtedy vo mne skrsol nápad na vydanie knihy, v ktorej by všetky tieto informácie boli pohromade. Všetko o kvásku a kváskovom varení a pečení, všetky rady, tipy a nápady z praxe. Všetko od A do Z na jednom mieste, v jednej knihe. Povedala som si: Keď taká kniha neexistuje, tak prečo ju nevydať J Prizvala som do knihy odborníčky na kváskovanie a vznikla jedinečná kuchárska kniha Kváskovanie- Recepty z kvásku, v ktorej je nielen 65 super receptov, ale aj všetky rady, tipy a nápady, ktoré pri kváskovaní oceníte. Touto knihou sa to u mňa však nezačalo a verím, že ani nekončí ... U nás doma sa vždy veľa čítalo a naozaj už od detstva milujem knihy. Doma sme mali na celej jednej stene izby obrovskú knižnicu. Láska k nim mi zostala až do dospelosti. Knihy ma obohacujú o múdre rady a ponaučenia, alebo ma pobavia, či sa z nich priučím novým veciam. Aj preto tvoria ďalší kúsok puzzle môjho životného príbehu. Láska ku knihám, múdrosť v nich ukrytá a aj dlhoročná práca na sebe ako osobe prostredníctvom rôznych tréningov a kurzov osobného rozvoja ma priviedla k tomu, že si čoraz viac vážim to, aká som, rešpektujem svoju minulosť a svojich predkov. Lebo aj keď naša minulosť bola akákoľvek, sme jej vďační za to, akými ľuďmi sme teraz. Každý z nás má jedinečný životný príbeh a každý z nás si ho sám vytvára. Tento náš príbeh je dobré avšak odovzdať aj ďalším generáciám. Preto som hrdá autorka a aj vydavateľka (spolu s mojím manželom Zdenkom) našej prvej tlačenej knihy: rodovej knihy „Kronika života“ www.kronikazivota.sk Knihy, prostredníctvom ktorej každý človek odovzdá svoj vlastný životný príbeh ďalším generáciám. Od vydania rodovej knihy bol už len krôčik k vydaniu našej druhej knihy: Kuchárskej knihy „Zdravé desiate nielen pre deti“. Nakoľko som ako mama dvoch detí niekoľko rokov riešila, čo tým našim chlapcom na desiatu, aby to bolo zdravé aj chutné, spojila svoju lásku ku knihám spolu so svojimi vedomosťami o zdravej strave, pripojila správnych ľudí a vznikla kuchárska kniha www.zdravedesiate.sk Ďalšou mojou vášňou a koníčkom je Feng Shui, staroveké umenie harmónie bývania. Vytvára súlad medzi človekom, nebom a zemou, upravuje a harmonizuje priestor okolo nás. Vytvára miesto, kam sa tešíme a radi sa tam vraciame. Pomáha nám načerpať silu a získať novú energiu a životnú rovnováhu. I preto tvorí ďalší kúsok môjho životného príbehu. Napísala som o ňom 5 elektronických kníh, ktoré nájdete na www.fengshui-byvanie.sk Ako vidíte, puzzle môjho životného príbehu je naozaj rôznorodé. Každý kúsok má však v ňom svoje miesto. Všetky kúsky sú veľmi dôležité, lebo iba tak vytvárajú neopakovateľný obraz. Takéto puzzle má každý z nás a každý z neho vytvára svoj vlastný jedinečný obraz. Je len na nás, čo na tom obraze bude. Prajem vám zdravý, spokojný a naplnený život. Daniela