Ja ju pripravujem úplne jednoducho a rýchlo. Zelenina sa dá už po 5tich dňoch jesť.
Do pohára,alebo súdka navrsvím rôzne druhy zeleniny. Ja používam najčastejšie karfiol, mrkva, kapusta, červená paprika(kápia), petržlen, kaleráb, redkvička(vodnica)….môžete dať aj cibuľu a cesnak,aj koreniny.
Prevarím vodu,osolím himalájskou soľou kúpiť v eshope podľa chuti, nechám vychladnäť a zalejem navrstvenú zeleninu. Uzavriem (ešte nikdy mi to nebuchlo) a dám na teplé miesto. Už po 5tich dňoch začíname odoberať a keď zelenina už má požadovanú tvrdosť a chuť presuniem pohár do chladničky.
Môzete ju jesť samostatne ako prílohu, ale aj do šalátov, ktorým pridá nezameniteľnú chuť.
Dobrú chuť
Andrea