Názov kaše vymyslela naša Hanka. Jedna z jej najobľúbenejších rozprávok je Máša a medveď s príbehom o variacej kaše. Táto naša sa ale nevarí a ani vám nevykypí. Mladý kokos patrí medzi navýživnejšie potraviny. Svojim zložením je kokosová voda veľmi podobná s materským mliekom.
5 mladých kokosov
kokosový cukor
škorica
Mladé kokosy si očistíme. Vodu vylejeme zvlášť. Dužina je v kokosoch vždy inak vyvinutá a od toho závisí kolko kaše vám z tohto množstva vyjde. Používajte vždy dužinu dobrej kvality, peknú bielu.
Dužinu dáme do mixéru a pri mixovaní postupne prilievame kokosovú vodu až dosiahneme konzistenciu krupicovej kaše.
Kašu prihrejeme v hrnci na miernom ohni či stupni za stáleho miešamia na 42-45C. Vylejeme na vyhriate tanieriky a posypeme zmesou kokosového cukru a škorice.
Na aké suroviny nedám dopustiť?
Skutočne zdravé a čisté potraviny sú základom každého jedla. Pri výbere dbám najmä na čerstvosť surovín a osvedčených dodávateľov.

Chcete sa naučiť žiť zdravo?
Profesionálni lektori pripravení odovzdať vám svoje know-how.
Zobraziť kurzy