Hrachovú kašu som robila vždy iba na raw spôsob, alebo zo sušeného poleného hrachu. V mrazáku som objavila zásoby z leta, tak mi napadlo ju vyskúšať z mrazeného hrášku. Je to obed za 15 minút.  A skoro okamžitý zdroj sacharidov, bielkovín , lyzínu, vitamínov  a minerálnych látok. Výborný na stavbu svalov a rýchle získanie energie. Grétka s Hankou pomáhali s veľmi im chutila.

Kaša:

800g mrazeného hrášku( pozor aby nebol horký)

Zeleninový vývar (aj s morskou riasou)

him. soľ

hing ( čertovo lajno)-kerenie, ktoré uľahčuje trávenie strukovín

bobkový list

cesnak

majoránka

Hrášok dáme variť do zeleninového vývaru. Pridáme bobkový list, hing, soľ a uvaríme do mäkka. Bobkový liest vyberieme. Rozmixujeme do hladka a pridáme cesnak a majoránku.

Príloha:

2 väčšie cibule

1 tempeh

500g bio šampiňónov

kari

kurkuma

him. soľ

sézamový olej

Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme tempeh a oražíme. Neskôr pridáme šampiňóny, kari korenie a kurkumu a soľ podľa potreby.  Šampiňóny pustia vodu a v nej to udusíme do mäkka.

Dobrú chuť.

 

 

hrachova-kasa2

[medailon]