Hrachovú kašu som robila vždy iba na raw spôsob, alebo zo sušeného poleného hrachu. V mrazáku som objavila zásoby z leta, tak mi napadlo ju vyskúšať z mrazeného hrášku. Je to obed za 15 minút. A skoro okamžitý zdroj sacharidov, bielkovín , lyzínu, vitamínov a minerálnych látok. Výborný na stavbu svalov a rýchle získanie energie. Grétka s Hankou pomáhali s veľmi im chutila.
Kaša:
800g mrazeného hrášku( pozor aby nebol horký)
Zeleninový vývar (aj s morskou riasou)
him. soľ
hing ( čertovo lajno)-kerenie, ktoré uľahčuje trávenie strukovín
bobkový list
cesnak
majoránka
Hrášok dáme variť do zeleninového vývaru. Pridáme bobkový list, hing, soľ a uvaríme do mäkka. Bobkový liest vyberieme. Rozmixujeme do hladka a pridáme cesnak a majoránku.
Príloha:
2 väčšie cibule
1 tempeh
500g bio šampiňónov
kari
kurkuma
him. soľ
sézamový olej
Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme tempeh a oražíme. Neskôr pridáme šampiňóny, kari korenie a kurkumu a soľ podľa potreby. Šampiňóny pustia vodu a v nej to udusíme do mäkka.
Dobrú chuť.