Čo budeme potrebovať:

300g cícer

2PL pohánkovej múky

cesnak

2 veľké cibule

koriander

petržlenová vňať

mleté čierne korenie

soľ

2kg bio mrkvy

2dcl Tamari

rímsky šalát

špenát

uhorka, paprika, cherry paradajky

olivový olej

Recept som si vymyslel, keď bola Aďka na školení. Tak som sa troch arealizoval v kuchyni. Takže najskôr som si pripravil falafel.

falafel

Do polomäkka uvaríme namočený cícer, scedíme ho, necháme odkvapkať a vychladnúť. Rozmixujeme ho na hustú kašu, ku ktorej pridáme pohánkovú múku, pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, posekanú petržlenovú vňať s koriandrom, koreniny. Vypracujeme cesto, ktoré sa nesmie lepiť a necháme ho aspoň na hodinu odstáť na chladnom mieste. Z tejto zmesi vyformujeme guľky, ktoré necháme odstáť.

Na aké suroviny nedám dopustiť?

Skutočne zdravé a čisté potraviny sú základom každého jedla. Pri výbere dbám najmä na čerstvosť surovín a osvedčených dodávateľov.

Chcete sa naučiť žiť zdravo?

Profesionálni lektori pripravení odovzdať vám svoje know-how.

Zobraziť kurzy
falafel1
falafel-5
Postrúhal som si mrkvu na hrubé slzy a dal do veľkej hlbokej panvice na opraženú cibuľku v sezamovom oleji. pridal som soľ a na malom „ohni“ som ich pražil až do mäkka. keď bola mrkva mäkká pridal som tamari. Poriadne premiešal a teplá mrkva bola hotová. Potom som si vypražil falafel v sezamovom oleji.
falafel-4
falafel-2
Zeleninový šalát  som robil takú klasiku: Listová zelenina, cherry paradajky, uhorka, paprika, olivový olej.
Na tanier som si dal ako za strachý čias takú dobrú polievkovú lyžicu vegan tatarky.
falafel6
Dobrú chuť!
Tibor