Čo budeme potrebovať:
300g cícer
2PL pohánkovej múky
cesnak
2 veľké cibule
koriander
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
2kg bio mrkvy
2dcl Tamari
rímsky šalát
špenát
uhorka, paprika, cherry paradajky
olivový olej
Recept som si vymyslel, keď bola Aďka na školení. Tak som sa troch arealizoval v kuchyni. Takže najskôr som si pripravil falafel.
Do polomäkka uvaríme namočený cícer, scedíme ho, necháme odkvapkať a vychladnúť. Rozmixujeme ho na hustú kašu, ku ktorej pridáme pohánkovú múku, pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, posekanú petržlenovú vňať s koriandrom, koreniny. Vypracujeme cesto, ktoré sa nesmie lepiť a necháme ho aspoň na hodinu odstáť na chladnom mieste. Z tejto zmesi vyformujeme guľky, ktoré necháme odstáť.
Na aké suroviny nedám dopustiť?
Skutočne zdravé a čisté potraviny sú základom každého jedla. Pri výbere dbám najmä na čerstvosť surovín a osvedčených dodávateľov.

Chcete sa naučiť žiť zdravo?
Profesionálni lektori pripravení odovzdať vám svoje know-how.
Zobraziť kurzy

Postrúhal som si mrkvu na hrubé slzy a dal do veľkej hlbokej panvice na opraženú cibuľku v sezamovom oleji. pridal som soľ a na malom „ohni“ som ich pražil až do mäkka. keď bola mrkva mäkká pridal som tamari. Poriadne premiešal a teplá mrkva bola hotová. Potom som si vypražil falafel v sezamovom oleji.


Zeleninový šalát som robil takú klasiku: Listová zelenina, cherry paradajky, uhorka, paprika, olivový olej.
Na tanier som si dal ako za strachý čias takú dobrú polievkovú lyžicu vegan tatarky.

Dobrú chuť!
Tibor