6 menších cukiet

4 strúčiky cesnaku

1 šálka hrašky na obaľovanie

1,5 šálky čerstvo pomletej pohánky, čerstvo pomletá pohánka zlepí celú masu

himalájska soľ

oregáno

1-2 PL chilli papričiek v oleji , podľa chuti a pálivosti papričiek

1 ML sódy bikarbóny

olej na vymastenie plechu

Cuketu postrúhame, posolíme a necháme chvíľku postáť, aby cuketa pustila vodu. Postupne pridáme ostatné ingrediencie. A celú masu natrieme na vymastený plech. Plech vymastíme a vysypeme pohánkovou múkou.

Pečieme asi 1 hodinu pri 180C.

Po upečení necháme trochu vychladnúť a natrieme kôprovou smotanou.

cuketový koláč

Kôprová smotana:

250g kešu orechov

1,5 ML himalajskej soli

1-2 PL citrónovej šťavy

voda

kôpor

 

Kešu namočíme na 12 hodín a dôkladne premyjeme. Dáme do mixéru spolu so soľou a citrónovou šťavou. Vodu pridávame postupne na konzistenciu hustej smotany. Na záver už iba primiešame nasekaný kôpor.

Na aké suroviny nedám dopustiť?

Skutočne zdravé a čisté potraviny sú základom každého jedla. Pri výbere dbám najmä na čerstvosť surovín a osvedčených dodávateľov.

Chcete sa naučiť žiť zdravo?

Profesionálni lektori pripravení odovzdať vám svoje know-how.

Zobraziť kurzy