6 menších cukiet
4 strúčiky cesnaku
1 šálka hrašky na obaľovanie
1,5 šálky čerstvo pomletej pohánky, čerstvo pomletá pohánka zlepí celú masu
himalájska soľ
oregáno
1-2 PL chilli papričiek v oleji , podľa chuti a pálivosti papričiek
1 ML sódy bikarbóny
olej na vymastenie plechu
Cuketu postrúhame, posolíme a necháme chvíľku postáť, aby cuketa pustila vodu. Postupne pridáme ostatné ingrediencie. A celú masu natrieme na vymastený plech. Plech vymastíme a vysypeme pohánkovou múkou.
Pečieme asi 1 hodinu pri 180C.
Po upečení necháme trochu vychladnúť a natrieme kôprovou smotanou.
Kôprová smotana:
250g kešu orechov
1,5 ML himalajskej soli
1-2 PL citrónovej šťavy
voda
kôpor
Kešu namočíme na 12 hodín a dôkladne premyjeme. Dáme do mixéru spolu so soľou a citrónovou šťavou. Vodu pridávame postupne na konzistenciu hustej smotany. Na záver už iba primiešame nasekaný kôpor.