Tiež milujete čokoládu? Ja áno. Chcela som naozaj čokoládovo-čokoládovú tortu a tak som do nej natlačila tej čokolády a kakaa čo sa len dalo.
Korpus:
150 g kakaové kúsky (posekané kakaové boby)….kúpiť v eshope
100 g kešu ( namočené a dehydrované) kúpiť v eshope
100 g jemne sušené ďatle ( Sukary datle)…kúpiť v eshope
2 PL raw agáve kúpiť v eshope
50 g 100% čokolády kúpiť v eshope
Najskôr si dajte roztopiť čokoládu vo vodnom kúpeli na 45 st.
Kakaové kúsky v mixéry na jemno zomelieme. V robote s nožmi v tvare S posekáme kešu, pridáme pomleté kakaové kúsky, agáve, ďatle a roztopenú čokoládu a spracujeme cesto.
Cesto vtlačíme do formy aj s okrajmi.
Krém:
150 g kešu
170 g masla z lieskových orieškov
1 banán
2 PL kakaa kúpiť v eshope
2PL raw agáve
Vanilka lusk ( vnútro) kúpiť v eshope
Voda podľa potreby
50 g 100% čokolády
Kešu namočíme na 12 hod. a premyjeme. Dáme do mixéra spolu s maslom, banánom, kakaom, vanilkou, agáve a postupne za stáleho mixovania pridávame vodu v takom množstve, aby vznikol hladký jemný krém. Potom pridáme kúsky 100% čokolády a zmixujeme. Krém natrieme rovnomerne na korpus. Vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky. Doporučujem až do druhého dňa.
Verím, že po jednom kúsku sa dočkáte čokoládovej blaženosti.
Dobrú chuť.
Andrea