500g šervenej ryže kúpiť na eshope

1 hlávka cesnaku

150 čiernej šošovice ( namočiť na 12 hod. a premyť, aby sa šošovica zbavila fytokyselín, inhibítrov klíčenia , ktoré nám škodia)

Himalajska soľ kúpiť na eshope

filtrovaná voda

Bazalkové pesto ( bazalka, olivový olej, cesnak, soľ)

Tamari kúpiť na eshope

Jablčný ocot nepasterizovaný kúpiť na eshope

Ja som dala variť do ryžovaru najsôr ryžu s cesnakom, posolila  a keď sa trochu povarila pridala som šošovicu a uvarila do mäkka. Na záver som pridala trochu tamari, bazalkove pesto a jablčný nepasterizovaný ocot.

Navrstvila som šošovicu na kyslú kapustu a ozdobila šošovicovými klíčkami. Kyslá kapusta nám dodá probiotiká, cesnak prebiotiká, ryža a šošovica sacharidy a bielkoviny, klíčky vitamíny,minerálne látky a enzýmy.

Skvelý plnohodnotný  a vyvážený obed.červena ryža so šošovicou

Dobrú chuť.

Andrea

 

 

[medailon]