Chlorofyl (surový), zelené rastlinné farbivo je najpôvodnejšia, najdôležitejšia a najviac zdraviu prospešná zložka stravy. Viaže jedy, jeho pôsobením sa pôvodcovia choroby stávajú neškodnými, zlepšuje všetky životné funkcie, odstraňuje telesné pachy, podporuje hojenie rán a prekrvenie a tiež obsahuje obrovské množstvo aktívnych účinných látok, bielkovín, mastných kyselín a rastlinných pomocných látok. Chlorofyl má chemicky rovnakú štruktúru ako červené krvné farbivo ( hemoglobín ) – obsahuje ale magnézium a hemoglobín a – na rozdiel od hemoglobínu – obsahuje železo.

green-smoothie-1066168_960_720Vaša čerstvá strava by mala byt zostavená najmenej z 50% zo zelených listov, teda listov, ktoré obsahujú chlorofyl – čím viac, tím lepšie!

Je jasné, že orechy, obilniny, ovocie, zelenina (tiež zelená paprika a zelená uhorka), korene, huby … a samozrejme tiež mäso, údenina, ryby, vajíčka, mlieko a mliečne výrobky …. chlorofyl samozrejme neobsahujú a pokiaľ áno, tak len vo veľmi malom množstve. Preto ich hodnota pre naše zdravie nie je tak veľká. Tajomstvo rýchleho uzdravenia a zvýšenia výkonnosti je skryté v chlorofyle, ktorý sa nachádza v surových rastlinách.

chlorofyl
Nechajte na Vašom „semafore zdravia“ naskočiť zelenú: jedzte zelene! Spolu s každým jedlom by sme mali zjesť niečo zelené. Keď ste na cestách a nemôžete si jedlo pripraviť sami, siahnite po surovom chlorofyle, ktorý nájdete v chlorelle, spiruline, ovsenej tráve a v iných trávach.

Z knihy: Jezte zeleně – Dr. med. Joachim Mutter